Up 2 Date

Politieonderzoek gestart naar man die zich probeerde te laten vaccineren in neparm

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Politieonderzoek gestart naar man die zich probeerde te laten vaccineren in neparm

Een Italiaanse man heeft geprobeerd zich te laten vaccineren in een neparm. Met een ledemaat gemaakt van siliconen probeerde hij een verpleegster in het Noord-Italiaanse Biella om de tuin te leiden om zich niet te hoeven inenten met een coronaprik.

'Ernstig en onacceptabel'

Door de kleur en aanraking van de neparm werd de verpleegster in het vaccinatiecentrum achterdochtig. Toen zij de man vroeg zijn hele arm te laten zien, werd hij gepakt. Vervolgens zou hij de verpleegster hebben gevraagd om een oogje dicht te knijpen, meldt de BBC. "Het incident grenst aan het belachelijke, maar eigenlijk is het een uiterst ernstige en onacceptabele daad", aldus de Italiaanse autoriteiten, die inmiddels een onderzoek zijn gestart naar de man.

Verplicht

De man van in de vijftig werkt normaal gesproken in de gezondheidszorg, maar is geschorst omdat hij zich weigert te vaccineren. Het vaccin is voor al het zorgpersoneel verplicht in Italië en vanaf 6 december moet je in het land voor een restaurantbezoek ook kunnen aantonen te zijn ingeënt of genezen.

Ster advertentie
Ster advertentie