FunX

Sofia (20) liep coronabesmetting op voor herstelbewijs: "Heb nog twijfels over vaccin"

foto: Sofia (Privéfoto)
  1. Newschevron right
  2. Sofia (20) liep coronabesmetting op voor herstelbewijs: "Heb nog twijfels over vaccin"

Een QR-code kan je op dit moment krijgen door een negatieve testuitslag of een herstel- of vaccinatiebewijs. Voor de 20-jarige Sofia is zo'n vaccinatiebewijs nog geen optie, dus liet zij zich doelbewust besmetten met corona om een herstelbewijs te krijgen. Ze vertelde er meer over in Start met Fernando.

Belangrijk

Aangezien dit onderwerp heel erg speelt binnen de doelgroep, vindt FunX het belangrijk om ook dit soort verhalen te vertellen om zo de beweegredenen van de geïnterviewde zichtbaar te maken. FunX wil daarbij nadrukkelijk duidelijk maken dat het op geen enkele manier aanmoedigt om doelbewust een coronabesmetting op te lopen. Gezondheid gaat voor alles, dus neem dit soort risico's nooit.

Moeder besmet

Sofia is niet tegen het coronavaccin of mensen die 'm wel nemen, maar zelf wil ze eerst nog goed nadenken over het nemen van het vaccin. Toen haar moeder onlangs besmet raakte met corona, zag Sofia het als een kans om aan een herstelbewijs te komen. "Ik moest sowieso in quarantaine, maar ik moest daarnaast ook de overweging maken: ga ik apart van haar leven of blijven we hetzelfde leven als altijd? Toen heb ik toch besloten om voor die laatste optie te gaan. Daardoor werd de kans op ziek worden groot."

Tijd om na te denken

Uiteindelijk raakte Sofia inderdaad besmet en heeft ze inmiddels een herstelbewijs. Die is een jaar geldig. Daar is ze blij mee, aangezien ze nu meer tijd heeft om na te denken over het wel of niet nemen van het coronavaccin.

Sofia (20) liet zich expres besmetten met corona

Bewust van risico's

Sofia is zich bewust van het risico dat ze heeft genomen. "Er zijn nog steeds veel jongeren die met Long COVID te maken krijgen. Maar alle mensen in mijn omgeving, die corona hebben gehad, zijn niet zo heel erg ziek geworden." Sofia was vooral de eerste drie dagen flink ziek, maar daarna ging het een stuk beter. "Ik ben eigenlijk alleen nog heel erg moe", vertelt ze.

Ster advertentie
Ster advertentie