Up 2 Date

Burgemeester Bruls: "Werkgevers moeten personeel om coronabewijs kunnen vragen"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Burgemeester Bruls: "Werkgevers moeten personeel om coronabewijs kunnen vragen"

Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen, vindt dat werkgevers de mogelijkheid moeten krijgen om personeel naar een coronabewijs te vragen. Dit zegt hij in het debatprogramma Buitenhof.

Wetswijziging

Momenteel mogen werkgevers niet vragen naar een QR-code, tenzij daar een belangrijke reden voor is. Het is niet vastgelegd wat die redenen precies zijn en een werknemer hoeft niet te antwoorden. Bruls wil daarom dat er snel een wetswijziging in gang wordt gebracht.

Volksgezondheid

In het programma geeft Bruls aan dat hij respect heeft voor mensen die zich om principiƫle redenen niet willen vaccineren. "Maar zo'n principe is alleen wat waard als het je ook wat kost en als het wat betekent. Op dit moment vind ik dat we de volksgezondheid in het algemeen zwaarder moeten laten wegen dan wat iedereen individueel ervan vindt. Dat kunnen we ons niet permitteren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Anderhalve meter afstand

Vanwege de oplopende besmettingen en ziekenhuisopnames zouden er volgens Bruls stevigere maatregelen moeten komen. Zo zou het vrijblijvende advies om afstand te houden weer 'dwingender' moeten worden. "Ik persoonlijk ben erg voor het herinvoeren van het wettelijke regime van de anderhalve meter afstand. Dat is toch de beste maatregel, zeggen alle deskundigen."

Ster advertentie
Ster advertentie