Up 2 Date

Tweede Kamer wil dat sport essentiële sector wordt en mogelijk blijft bij lockdowns

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tweede Kamer wil dat sport essentiële sector wordt en mogelijk blijft bij lockdowns

Nederland zit weer in een harde lockdown en daardoor is sporten op heel veel manieren opnieuw niet mogelijk. Dat moet veranderen volgens CDA-kamerlid Joba van den Berg. Daarom diende zij een motie in om van sport een essentiële sector te maken.

Steun meerderheid Tweede Kamer

Aangezien sporten belangrijk is voor het welzijn van mensen, steunt een meerderheid in de Tweede Kamer die motie. De Kamer wil dat het kabinet uitzoekt 'onder welke randvoorwaarden sport en bewegen zo spoedig mogelijk toegevoegd kunnen worden aan de lijst van essentiële sectoren'.

Op dit moment behoren onder meer supermarkten, drogisterijen en tankstations tot de essentiële sector. Als ook sport daarbij zal behoren, betekent dat onder meer dat tijdens eventuele toekomstige lockdowns sportscholen open kunnen blijven en sportwedstrijden door kunnen gaan.

14 januari nog te vroeg

"Het is vreemd dat de coffeeshops en slijterijen wel open zijn, maar dat sporten niet kan", zegt Van den Berg in gesprek met NPO Radio 1. De huidige lockdown duurt nog zeker tot 14 januari, maar tegen die tegen die tijd zullen er nog geen veranderingen zijn. "Met alles dat nog komen gaat, hopen we wel dat sport een belangrijkere rol kan krijgen. Mensen vinden het leuk om te doen, het geeft plezier, houdt je fit en maakt je weerbaar."

Petitie

Inmiddels is er ook een petitie gestart om sporten essentieel te maken. Die is al meer dan 114.000 keer ondertekend.

Ster advertentie
Ster advertentie