Up 2 Date

Eerste coronapatiënt in Nederland (56) 'maakt het naar omstandigheden goed'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Eerste coronapatiënt in Nederland (56) 'maakt het naar omstandigheden goed'

Er is voor het eerst in Nederland een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een 56-jarige man uit Loon op Zand. De patiënt ligt momenteel in isolatie in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg.

italie

De man is twee keer positief getest op het coronavirus. Hij liep de besmetting mogelijk op in Italië, hij bezocht namelijk onlangs de zwaar getroffen regio Lombardije. In Italië zijn nu in totaal 655 besmetting, waarvan zeventien mensen het niet overleefd hebben.

Carnaval

Volgens bronnen zou de eerste Nederlandse coronapatiënt vorige week carnaval hebben gevierd in zijn dorp. Zijn volwassen kinderen vierden carnaval in Tilburg. De GGD onderzoekt momenteel waar de man de afgelopen dagen is geweest en met wie hij allemaal contact heeft gehad.

Goed
De burgemeester van Tilburg heeft gisteren in Jinek laten weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de coronapatiënt.

China

In China, het zwaarst getroffen land en de plek waar het virus voor het eerst werd vastgesteld, zijn opnieuw minder besmettingen gemeld dan een dag eerder. Gisteren werden er 327 nieuwe besmettingen vastgesteld, het laagste aantal sinds 23 januari. Op dit moment zijn er in totaal 78.824 Chinezen besmet.

Ster advertentie
Ster advertentie