Naar homepage
Up 2 Date

Bioscopen mogen tijdelijk geen eten en drinken verkopen

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Bioscopen mogen tijdelijk geen eten en drinken verkopen

Filmliefhebbers en bioscoopgangers opgelet! Het is de komende weken niet mogelijk om eten en drinken te kopen in de bios. De overheid heeft dinsdag namelijk bepaald dat de winkels en buffetten in bioscopen verplicht moeten sluiten.

De reden

Het kabinet besloot vorige week woensdag al dat alle eet- en drinkgelegenheden verplicht moesten sluiten. Hoewel afhalen mogelijk blijft voor restaurants, is dat in het geval van een bioscoopbezoek anders. "De bedoeling van afhalen is dat je iets niet ter plekke nuttigt, maar mee naar huis neemt of ergens anders opeet. Omdat de verkooppunten van bioscopen onder hetzelfde dak vallen als de zalen, wordt dit dus niet gezien als afhaal", vertelt een woordvoerster van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant tegenover het Parool.

'Geen enkele corona-uitbraak in onze bioscopen geconstateerd'

Voor de bioscopen is dit een grote shock, aangezien de verkoop van eten en drinken een belangrijke inkomstenbron is. Een woordvoerder van bioscoopketen Pathé begrijpt er helemaal niets van: "Sinds 1 juni hebben wij al ruim 2 miljoen bezoekers mogen ontvangen, die aangeven zich veilig te voelen in onze bioscopen en onze anderhalvemeter- en hygiënemaatregelen duidelijk zeggen te vinden. Daarnaast is er nog geen enkele corona-uitbraak in onze bioscopen geconstateerd."

Eigen snacks en drinken

Door deze nieuwe maatregelen laten bioscoopketens als Pathé, Euroscoop en Kinepolis weten dat bioscoopbezoekers nu tijdelijk hun eigen snacks en drinken mee mogen nemen. Let op: het gaat om snacks als popcorn en chips, dus geen sandwiches, fastfood of pizza. Ook is alcohol verboden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie