Up 2 Date

Dit staat er in de uitgelekte routekaart met coronamaatregelen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dit staat er in de uitgelekte routekaart met coronamaatregelen

Een versie van de routekaart met coronamaatregelen die het kabinet vanavond wilde presenteren, is uitgelekt. De Volkskrant wist de kaart te bemachtigen en kwam er vanmorgen mee naar buiten. De kaart laat zien met welke maatregelen het kabinet de komende tijd het coronavirus wil bestrijden. Er staan verschillende risiconiveau's beschreven met daarbij de maatregelen die per niveau genomen gaan worden.

Routekaart

De routekaart heeft vier risiconiveau's: waakzaam, zorgelijk, ernstig en zeer ernstig. Bij elk risiconiveau staat een lijst met maatregelen die in ieder geval genomen zullen worden en een lijst met maatregelen die overwogen kunnen worden. In welk risiconiveau we terecht komen, hangt af van het aantal positieve testen per 100.000 inwoners per week. De maatregelen die gisteren uitlekten, zoals het aan banden leggen van de amateursport, staan bij het hoogste risiconiveau.

De routekaart met de maatregelen om het coronavirus te bestrijden

Te overwegen maatregelen

Wat opvalt is dat er ook een lijst is met 'te overwegen maatregelen' is. In het hoogste risiconiveau kan overwogen worden om alle sportactiviteiten te verbieden, sportscholen en seksclubs te sluiten en al het onderwijs online aan te bieden. Uiteindelijk is een lockdown zoals in maart en april ook mogelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie