Naar homepage
Up 2 Date

Nieuwe maatregelen kabinet: 'Horeca om 01.00 dicht, maximaal 50 man erin'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe maatregelen kabinet: 'Horeca om 01.00 dicht, maximaal 50 man erin'

Het kabinet heeft vanavond gesproken met de vertegenwoordigers van de zes, zogeheten, veiligheidsregio's en op basis daarvan nieuwe maatregelen genomen. Dat vertellen ingewijden donderdagavond aan NOS.

Horeca eerder dicht

De horeca in het westen van Nederland krijgt flinke restricties opgelegd. Zo moeten alle horecazaken om 01.00 al sluiten en mag er vanaf 00.00 niemand meer naar binnen. Daarnaast moeten na middernacht alle lichten aanblijven, zodat mensen goed kunnen checken of de anderhalve meter wel wordt gewaarborgd. Ook gaan gemeentes strenger handhaven en boetes uitdelen wanneer er regels worden overtreden.

Maximaal aantal mensen

Het maximaal aantal mensen wat nu nog in een zaal mag is 50. Voorheen was dit nog 100, maar het kabinet schroeft dit nu dus terug. Dit geldt niet alleen voor de horeca, maar ook voor bioscopen, bijeenkomsten, theaters en soortgelijke zalen.

Regio's

De nieuwe regels zullen gelden in de gebieden waar veel coronabesmettingen zijn. Deze bestaan, vooralsnog, uit Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag), Utrecht, Kennemerland (Haarlem) en Hollands Midden (Leiden).

Ster advertentie
Ster advertentie