Up 2 Date

Minimaal 17 kinderen onder doden bij rellen in Indonesisch stadion

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Minimaal 17 kinderen onder doden bij rellen in Indonesisch stadion

Bij de ongeregeldheden tijdens de voetbalwedstrijd tussen Arema FC en Persebaya Surabaya in Indonesië zijn zeker zeventien kinderen om het leven gekomen. Dat meldt NU.nl. Volgens de nieuwssite is de kans aanwezig dat het aantal nog verder oploopt.

Traangasgranaten

In totaal zijn er zeker 125 mensen overleden, waarvan dus minimaal 17 kinderen. De rellen ontstonden nadat Arema op eigen veld met 3-2 had verloren. De supporters van de club stormden vervolgens woedend het veld op. De politie probeerde de rellen tegen te gaan door op het veld en de tribunes traangasgranaten af te vuren.

Honderden mensen naar ziekenhuis

Duizenden bezoekers zouden door het traangas last hebben gekregen van ademhalingsproblemen. Er werden ook mensen onder de voet gelopen toen er paniek uitbrak. Honderden voetbalsupporters zijn naar het ziekenhuis gebracht. 34 mensen overleden in het stadion, de rest onderweg naar of in het ziekenhuis. Onder de doden zijn ook twee agenten van de Nationale Politie.

'Onze voetbaltragedie'

De uit de hand gelopen rellen zijn in Indonesië onderwerp van gesprek. Veel media besteden uitgebreid aandacht aan de gebeurtenis en herdenken de slachtoffers. Zo draagt de Indonesische krant Koran Tempo de voorpagina vandaag op aan het drama. De voorkant van de maandagochtendeditie kleur zwart en draagt in het rood de woorden "Onze voetbaltragedie". Verder worden ook alle namen van de omgekomen voetbalsupporters genoemd in het exemplaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Minuut stilte

Ook de rest van de voetbalwereld is enorm geraakt door de gebeurtenissen in Indonesië. Zo werd gisteren voorafgaand aan iedere wedstrijd in de Nederlandse eredivisie een minuut stilte gehouden om de slachtoffers te herdenken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie