Up 2 Date

Dakloze man geeft 100 dollar weg aan vreemden namens geheime kerstman

foto: YouTube: CBS
  1. Newschevron right
  2. Dakloze man geeft 100 dollar weg aan vreemden namens geheime kerstman

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Elk jaar rond de kerstdagen trekt er een anonieme zakenman door de Verenigde Staten om 100 dollar weg te geven aan vreemden. Dit jaar besloot hij de hulp in te roepen van een dakloze man in Phoenix, Arizona. Hij kreeg de taak om het geld weg te geven aan mensen waarvan hij geloofde dat ze vriendelijkheid of vrijgevigheid uitstraalden. En dat resulteerde in veel emotionele momenten.

"Weet je, vriendelijkheid is de brug tussen alle mensen. Als je je ooit rot voelt en je wilt jezelf weer opvrolijken, ga dan iets goeds doen voor iemand.''

Missie

De vrijgevige zakenman gaf de dakloze man een totaalbedrag van 3000 dollar. Die begon vervolgens zijn missie door op straat voetgangers te vragen om wat kleingeld. Sommige mensen haastten zich langs hem heen, anderen stopten en boden hem geld aan. Degenen die dat laatste deden, kregen een briefje van 100 dollar in de handen gedrukt. Hierop kwamen verbaasde reacties, niemand verwachtte iets terug te krijgen van een dakloze. Dat is precies het idee dat de geheime kerstman voor ogen had.

''Het is een mythe dat daklozen alleen maar nemen. Vanuit mijn ervaring geven ze juist het meeste van wat ze hebben.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vriendelijkheid

Naast de voorbijgangers op straat, gaf de dakloze ook geld aan twee mensen die hij kent van de kerk. Zo gaf hij 500 dollar aan een dakloze moeder en 400 dollar aan een andere kerkganger.
Toen de zakenman tot slot de dakloze man zelf 100 dollar aanbood, weigerde hij dit aan te nemen. Hij zei dat het beste deel van de hele ervaring was dat hij vriendelijkheid kon tonen en anderen in nood kon helpen. ''Vandaag hebben we het leven van veel mensen veranderd. Maar ik geloof dat mijn leven het meest is veranderd,'' aldus de dakloze man.

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

Ster advertentie
Ster advertentie