Up 2 Date

Vier mannen aangehouden in verband met dood Michael K. Williams

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Vier mannen aangehouden in verband met dood Michael K. Williams

De New Yorkse politie heeft vier mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van acteur en filmproducent Michael K. Williams. Dat heeft een federale aanklager uit New York bekendgemaakt middels een verklaring. Williams overleed in september vorig jaar aan een drugsoverdosis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heroïne en fentanyl

Volgens de politie is op camerabeelden duidelijk te zien dat Williams een dag voor zijn dood drugs koopt van een van de vier gearresteerde drugsdealers. De 39-jarige man uit Brooklyn die hem de drugs verkocht, Irvin Cartagena, werd afgelopen dinsdag opgepakt in Puerto Rico. De overige drie mannen werden in New York aangehouden. De straffen die de mannen kunnen krijgen, variëren van vijf tot veertig jaar cel. Cartagena kijkt zelfs tegen een levenslange celstraf aan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Dit moet stoppen"

Aanklager Damian Williams zegt in een verklaring dat de dealers vervolgd worden, omdat ze een probleem zijn voor de volksgezondheid. "Dit moet stoppen. Dodelijke opioïden zoals fentanyl en heroïne geven niet om wie je bent of wat je hebt bereikt. Ze zijn verslavend en leiden tot tragedies. We zullen dealers die dit gif verkopen, verslaving uitbuiten en onnodig stergevallen veroorzaken verantwoordelijk houden."

Struggles met drugs

Michael K. Williams overleed begin september op 54-jarige leeftijd. Uit de autopsie bleek dat de acteur overleed aan een overdosis van fentanyl, fluorofentanyl, heroïne en cocaïne. Williams worstelde sinds 2004 met zijn drugsgebruik. "Het was slechts een kwestie van tijd voordat ik betrapt werd en mijn bezigheden op de cover van een roddelblad zouden belanden, ik naar de gevangenis zou moeten of, erger nog, ik dood zou gaan", aldus Williams in een interview met NJ.

Ster advertentie
Ster advertentie