Up 2 Date

14-jarige jongen uit Amstelveen aangehouden voor mishandeling Frédérique

  1. Newschevron right
  2. 14-jarige jongen uit Amstelveen aangehouden voor mishandeling Frédérique

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de mishandeling van de 14-jarige Frédérique uit Amstelveen van maandagmiddag. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Amstelveen. Dat laat de politie weten op Twitter: "Het onderzoek is in volle gang en de recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zijn wie je wil zijn

Frédérique werd maandag in een speeltuintje in Amstelveen zwaar mishandeld door een groepje jongens van tussen de 11 en 15 jaar. Dit gebeurde nadat zij aan haar vroegen of ze een jongen of meisje was. Frédérique antwoordde toen dat dat niet uitmaakte. Daarna zei ze: "Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wil zijn." Ze liep ernstige verwondingen op, waaronder een gebroken neus en een kaakfractuur.

Getuigen en mensen met camerabeelden worden nog steeds opgeroepen om zich te melden bij de politie.

Steun

Frédériques vader deelde na het incident een foto van zijn mishandelde kind op LinkedIn samen met het verhaal over wat er was gebeurd. Zowel Frédérique als de familie werden vervolgens overspoeld met steun en lieve berichten. "Frédérique heeft 'moeten huilen van dank vanwege alle bloemen en cadeaus' die gisteren al persoonlijk zijn bezorgd en vandaag nog zullen volgen. 'Wat ongelooflijk lief'", schreef hij vanmorgen. Ze is nu thuis aan het rusten om te herstellen.

"Frédérique in het bijzonder, maar ook wij als familie, hopen dat de gisteren gearresteerde dader en eventuele anderen die mogelijk volgen snel weer mogen worden herenigd met de liefde van hun naasten en weer tolerant worden opgenomen in het Amstelveen wat altijd al bekendstaat om haar diversiteit en verdraagzaamheid."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie