Up 2 Date

Coronavirus heeft grote gevolgen voor bedevaartstochten naar Mekka en Medina

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Coronavirus heeft grote gevolgen voor bedevaartstochten naar Mekka en Medina

In de media zijn foto's verschenen van de Grote Moskee in Mekka, Saoedi-Arabië, waarop te zien is dat de moskee helemaal wordt ontsmet in de strijd tegen het coronavirus.

bedevaartstochten verboden

Voordat de moskee ontsmet werd, werd ook een stap gezet die nog nooit eerder gezet is: bedevaartstochten naar Mekka en Medina zijn sinds donderdag voorlopig verboden, wat grote gevolgen heeft voor miljoenen pelgrims.

AFP

verspreiding midden-oosten

Het is een beslissing die genomen is nadat bleek dat ook het aantal besmettingen in het Midden-Oosten snel toeneemt, alhoewel Saoedi-Arabië zelf tot nu toe nog geen besmette mensen heeft.

mondkapjes en schoonmakers

Op de beelden is te zien dat medewerkers gebedsmatten verzamelen terwijl het gebied buiten het heiligste heiligdom van de islam, de Ka'aba, wordt schoongemaakt met machines en door schoonmakers. Het grootste gedeelde van de mensen die de Grote Moskee bezoeken, draagt mondkapjes. Autoriteiten in Riyad hebben gezegd dat het verbod voor de pelgrims tijdelijk is, maar niemand heeft aangegeven hoe lang deze situatie kan duren.

AFP

tijdelijke schorsing

Het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt in een verklaring: "De regering van het koninkrijk heeft besloten de toegang tot het koninkrijk te schorsen met het oog op umrah en een tijdelijk bezoek aan de moskee van de profeet." Hij voegde eraan toe dat visums die al zijn gegeven, ongedaan worden gemaakt voor mensen die afkomstig zijn uit landen waar de verspreiding van het nieuwe coronavirus een gevaar is. Ook adviseerde hij Saoedische burgers niet te reizen naar een plaats waar de ziekte zich snel verspreidde.

AFP

Ster advertentie
Ster advertentie