logo
Up 2 Date

Mula B niet terug naar gevangenis

bron: Instagram @mulamoes911
  1. Newschevron right
  2. Mula B niet terug naar gevangenis

Goed nieuws voor fans van Mula B en natuurlijk voor de rapper zelf: hij hoeft niet terug de cel in. Dat maakte de rechtbank in Rotterdam vrijdag bekend.

taakstraf en boete

Mula B kreeg begin deze maand te horen dat er negen maanden onvoorwaardelijke celstraf tegen hem geeist werd door het OM voor het bezitten van een vuurwapen. Hij hoeft echter alleen een boete van 1500 euro te betalen en krijgt daarbij een taakstraf van 200 uur.

gebruikelijk

De Haagse rapper werd in oktober 2018 bij een preventieve fouilleeractie betrapt op het bezit van een vuurwapen dat in zijn auto lag. Mula B had daarnaast ook 5000 euro cash bij zich. In veel nieuwsberichten staat vermeld dat de rapper verklaarde dat 'het in zijn wereld heel gebruikelijk is' om een vuurwapen te bezitten, maar in een interview met FunX ontkende de advocaat van de rapper dat hij dat gezegd zou hebben. De opmerking over 'gebruikelijk' zou gaan om het geld en niet om het vuurwapen.

"Het is fout om een vuurwapen te hebben en Mula B heeft zijn schuld erkend. Het is totaal niet het geval dat het normaal is. Hij heeft waarschijnlijk verteld dat hij rapper is nadat er vijfduizend euro cash in zijn auto werd gevonden. Waarschijnlijk is dat uit zijn verband getrokken en dat wil ik rechtzetten."

verantwoorden

Later bevestigde Mula B dit in een telefonisch interview met FunX.

"Mij werd gewoon gevraagd over dat geld. Wat doe je met 5000 euro? Ik zei tegen hem dat ik rapper ben. Ik heb geld wat ik gewoon kan verantwoorden. Dat heeft hij waarschijnlijk uit de context gehaald en gedacht dat ik het over het wapen had."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie