Up 2 Date

Rikkie Kolle verovert als eerste trans vrouw de titel Miss Nederland

foto: Instagram: @rikkievaleriekolle
  1. Newschevron right
  2. Rikkie Kolle verovert als eerste trans vrouw de titel Miss Nederland

Rikkie Kolle, een 22-jarige Amsterdamse, heeft de titel van Miss Nederland 2023 gewonnen. Ze is de eerste transgender vrouw die deze eer ontvangt. De prijsuitreiking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Rikkie de kroon en sjerp in ontvangst nam.

Hollands Next Top Model

Rikkie Kolle deed al mee aan het televisieprogramma Hollands Next Top Model in 2018 en behaalde uiteindelijk de finale. Ze was de tweede transgender vrouw die aan het programma deelnam, nadat Loiza Lamers in 2015 had gewonnen. Tijdens de Miss Nederland-verkiezing heeft Kolle indruk gemaakt op de jury. Ze straalde gedurende de hele show en liet de meeste vooruitgang zien in het traject naar de titel. Voorafgaand aan de wedstrijd hebben alle kandidaten van Miss Nederland een intensieve training gevolgd. Tijdens de finale zei de jury: ''Zij heeft een ijzersterk verhaal met een duidelijke missie. De jury is ervan overtuigd dat de organisatie van Miss Nederland met veel plezier zal samenwerken met deze jonge vrouw.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Miss Universe

Kolle heeft de eer om een jaar lang de titel van Miss Nederland te dragen en zal volgend jaar, op 14 januari, deelnemen aan de Miss Universe-verkiezing in New Orleans. Ze is de tweede transgender vrouw die meedoet aan deze internationale wedstrijd. In 2018 vertegenwoordigde het Spaanse model Angela Ponce haar land in de finale van Miss Universe.

Sinds 1952 wordt Miss Universe jaarlijks georganiseerd. Tot op heden heeft slechts één Nederlandse de prijs gewonnen: Angela Visser in 1989.

Ster advertentie
Ster advertentie