Up 2 Date

Nederlandse Solange Dekker wint internationale missverkiezing voor trans vrouwen

foto: Instagram @theamazonsolange
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse Solange Dekker wint internationale missverkiezing voor trans vrouwen

De 27-jarige Nederlandse Solange Dekker is gekroond tot Miss International Queen 2023 in Thailand. Ze versloeg meer dan 20 trans vrouwen uit verschillende landen. In haar toespraak benadrukte ze het belang van zelfvertrouwen en geloven in jezelf.

Eerste keer voor Nederland

De verkiezing werd zeventien jaar geleden gestart om de acceptatie van trans vrouwen in de maatschappij te stimuleren. Het is nu 's werelds grootste schoonheidswedstrijd voor trans vrouwen. Voor het eerst in de geschiedenis heeft een Nederlandse de titel gewonnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Speech

Solange Dekker maakte drie jaar geleden geschiedenis door als eerste transgenderpersoon in Nederland een missverkiezing in Noord-Holland te winnen. Nu heeft ze haar succes internationaal voortgezet. Ze volgt de winnares van vorig jaar, Fuchsia Anne Ravena uit de Filipijnen, op als Miss International Queen. Qatrisha Zairyah Kamsir uit Singapore en Melony Munro uit de Verenigde Staten werden als eerste en tweede geëerd.

Tijdens haar overwinningsspeech in Thailand deelde Solange Dekker inspirerende woorden: ''De boodschap die ik de wereld wil laten zien, is dat je nooit moet stoppen met in jezelf te geloven. Je moet altijd, altijd, altijd volledig, volledig in jezelf geloven om alles te bereiken wat je wilt, want je bent de held van je eigen verhaal.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie