Up 2 Date

Sneijder en Kuijt gehoord in onderzoek naar criminele organisatie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Sneijder en Kuijt gehoord in onderzoek naar criminele organisatie

Oud-voetballers Wesley Sneijder en Dirk Kuijt zijn begin dit jaar gehoord als getuigen in een groot onderzoek naar de criminele organisatie van Piet S. De twee zouden sportweddenschappen hebben afgesloten bij een illegale goksite die gekoppeld werd aan de Haagse crimineel. Dat meldt het AD.

Illegale gokwebsite

Het AD baseert zich op verhoren die in handen zijn van de krant en een betrouwbare bron bevestigt aan NU.nl dat de twee verhoord zijn. Kuijt bevestigt in gesprek met de Telegraaf bovendien dat hij weddenschappen afsloot bij de illegale gokwebsite, genaamd Edobet. Sneijder ontkent dat ooit te hebben gedaan.

"De periode dat ik gokte via Edobet ligt inmiddels ver achter me en ik word liever niet meer herinnerd aan deze tijd", zegt Kuijt, die pas zou zijn begonnen met het gokken na het einde van zijn voetbalcarrière in 2017. "Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald. Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen. Ik speelde niet om het geld, maar ik vond het leuk om te spelen", aldus Kuijt, die soms wel 25.000 euro zou hebben ingezet.

Sneijder ontkent

Sneijder werd ook gehoord, maar hij ontkent ooit hebben ingezet op de illegale gokwebsite. Hij erkent wel te zijn benaderd door mensen die beweerden dat hij garant zou staan voor de gokschulden van ene Wout van K., die een neef van zijn vader is en meesteroplichter zou zijn. Sneijder ging met de schuldeisers in gesprek, maar zij zouden uiteindelijk hun excuses hebben aangeboden toen bleek dat de oud-voetballer er niets mee te maken had. "Toen ik keihard kon bewijzen dat dit niet waar was, was dit verhaal afgedaan", zegt Sneijder in gesprek met de Telegraaf.

Strafbaar

Het wedden op gokwebsites zonder licentie is strafbaar. Het vervolgens aannemen van grote bedragen cash, zoals bij Kuijt het geval was, zou kunnen duiden op witwassen. Voorlopig zijn de twee oud-voetballers echter alleen gehoord als getuigen.

Ster advertentie
Ster advertentie