Up 2 Date

Russische miljonair bedenkt Hunger Games geïnspireerde reality show

  1. Newschevron right
  2. Russische miljonair bedenkt Hunger Games geïnspireerde reality show

Een Russische miljonair heeft een bruut reality programma bedacht dat midden in de Syberische winter moet plaatsvinden. In Game2: Winter mogen deelnemers moorden en verkrachten, alles om te overleven en om de prijs van 1,6 miljoen dollar te winnen. 60 Mensen hebben zich al opgegeven.

Ultieme proef

De negen maanden lange survival stelt 30 mannen en vrouwen op de proef. Zij worden gedropt in een afgelegen bosgebied met wolven en beren en moeten temperaturen doorstaan van -40° Celsius.

24/7

Het is de bedoeling dat de serie 24/7 online te bekijken is, over de hele wereld. De Russische ondernemer Yevgeny Pyatkovsky bedacht de show en investeerde er 16,2 miljoen dollar in. Naar verwachting wordt het reality programma vanaf 1 juli volgend jaar tot en met 1 april 2018 uitgezonden. Het zou te volgen zijn in het Engels, Frans, Spaans, Arabisch, Duits en Chinees.

HUnger Games

Mensen die besluiten deel te nemen aan het programma tekenen ervoor dat zij bewust zijn van de risico's. Zoals de advertentie het zegt:

"Elke deelnemer geeft toestemming dat hij/zij verminkt kan worden, of zelfs vermoord. 200 Camera's, 900 hectares, 30 levens."

Hoewel de rijkaard het niet expliciet heeft geuit, heeft het idee veel weg van Hunger Games. De film waarin een gewelddadig spel deelnemers uitdaagt al hun medespelers te vermoorden.

Politie

De spelregels zijn simpel. "Alles is toegestaan. Vechten, alcohol, moord, verkrachting, roken, alles." Desondanks zijn de spelers op Russisch grondgebied en moeten ze zich aan die wetten houden. Zij zijn daarom ook gewaarschuwd dat de politie kan ingrijpen.

Opgeven

In een maand tijd heeft het aantal kandidaten dat zich heeft opgegeven al verdubbeld naar 60. Om mee te doen, kunnen kandidaten 165.000 dollar betalen. Of kijkers kunnen online op hen stemmen. De initiatiefnemer denkt dat het vooral rijke waaghalzen die zich zullen inschrijven.

Paniekknop

Eenmaal in het spel, ben je op jezelf aangewezen. Maar er is één manier om hulp te vragen. Met een satelliet verbonden paniekknop kan je laten weten dat je in gevaar bent of dat je wil kappen.

Volgens de bedenker wordt de show een "heel vermakelijk en educatief project".

Ster advertentie
Ster advertentie