Up 2 Date

Schoolexamens gaan gewoon door

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Schoolexamens gaan gewoon door

Onderwijsminister Slob heeft bekendgemaakt dat leerlingen in het voortgezet onderwijs ondanks de coronamaatregelen gewoon door kunnen met hun school- en praktijkexamens. De scholen worden weer geopend voor alle eindexamenleerlingen. Er is nog geen besluit genomen over de centrale examens op 7 mei. Minister Slob laat uiterlijk 6 april weten of de centrale examens doorgaan.

Versoepeld

De regels voor schoolexamens worden wel versoepeld. Normaal moeten alle schoolexamens minstens tien dagen voor de start van de eindexamens gemaakt zijn. Nu hoeft het schoolexamen van een vak klaar te zijn voor het eindexamen van dat vak. Mondelinge examens mogen per telefoon worden afgenomen. Bepaalde onderdelen die niet verplicht zijn en onder deze omstandigheden te zwaar zijn, mogen worden overgeslagen.

Scholieren die door ziekte of thuisquarantaine niet hun schoolexamens kunnen maken, mogen deze later inhalen.

Centrale eindexamens

De centrale eindexamens moeten worden afgenomen op een geschikte locatie. Dat betekent dat de ruimte groot genoeg moet zijn om leerlingen 1,5 meter van elkaar te laten zitten. En dat is natuurlijk niet alleen zodat ze niet afkijken, maar vooral in het kader van social distancing.

Overleg

Slob heeft dit besluit genomen in overleg met de scholen en LAKS. Uit een enquête van LAKS, bleek onlangs nog dat 72% van de scholieren zich zorgen maakt over zijn examens en toetsen.

Ster advertentie
Ster advertentie