Up 2 Date

Rusland belooft militaire activiteiten rondom Kiev te verminderen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rusland belooft militaire activiteiten rondom Kiev te verminderen

Rusland heeft na het topoverleg van vandaag beloofd om militaire activiteiten rondom Kiev en Tsjernihiv drastisch te verminderen. Dat maakte de Russische viceminister van Defensie, Alexander Fomin, na afloop van het overleg in Istanbul bekend.

Constructieve bijeenkomst

Het besluit moet het wederzijdse vertrouwen een impuls geven en de basis leggen voor verdere onderhandelingen. Na het overleg lieten beide partijen zich positief uit. De Russische onderhandelaar Vladimir Medinsky sprak van een constructieve bijeenkomst. Mychajlo Podoljak, onderhandelaar aan Oekraïense kant, zegt dat er genoeg voortgang geboekt is om een ontmoeting te regelen tussen de presidenten Poetin en Zelensky.

Vredesakkoord

Volgens Medinsky kunnen de leiders van beide landen in een later stadium bijeenkomen met het oog op een eventueel vredesakkoord. "Als er een compromis wordt gesloten, komt de mogelijkheid om vrede te sluiten veel dichterbij", aldus de Russische onderhandelaar, die claimt dat Rusland bereid is om politieke en militaire stappen te zetten "om het conflict te de-escaleren".

Ster advertentie
Ster advertentie