Up 2 Date

Rutte pisnijdig over 'losgeslagen tuig' in Den Haag en Utrecht

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rutte pisnijdig over 'losgeslagen tuig' in Den Haag en Utrecht

De afgelopen weken waren er grote rellen in de Haagse Schilderswijk en de Utrechtse wijken Overvecht en Kanaleneiland. Jongeren gingen massaal de straat op om herrie te schoppen en de politie te provoceren. Veel mensen spraken schande over de acties, en daar sluit nu ook premier Rutte zich bij aan.

'Onbegrijpelijk'

Een verslaggever van het RTL Nieuws vraagt Rutte naar de grootschalige rellen. De minister-president laat weten zich te zijn rotgeschrokken door de beelden en er pisnijdig over te zijn. "Het is verschrikkelijk. Wat een losgeslagen tuig en dan de ouders die niet ingrijpen. Onbegrijpelijk" De VVD'er heeft geen goed woord over voor de vernielingen en opstootjes. "Dit is compleet zinloos, onacceptabel gedrag!"

Politie

Grijpt de politie wel genoeg in, vraagt de verslaggever zich af? "Zeker", vindt Rutte. "We hebben fantastische politie in Nederland. Als je ziet wat zij daar doen, absoluut respect."

Rol van de ouders

De premier hamert er nogmaals op dat hij het de ouders van overlastgevers zeer kwalijk neemt. "Ik vraag mij echt af wat die ouders doen dat ze dit toelaten? En ook hun omgeving. Ik ben geen socioloog, maar dit is gewoon idioot gedrag en het moet echt stoppen."

Bekijk hieronder het hele interview.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie