Up 2 Date

Duizenden inwoners Griekenland vluchten voor naderende natuurbranden

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Duizenden inwoners Griekenland vluchten voor naderende natuurbranden

Duizenden Grieken uit de noordelijke voorsteden van de Griekse hoofdstad Athene zijn op de vlucht geslagen voor naderende natuurbranden. Minstens drie voorsteden moesten geëvacueerd worden vanwege de vlammenzee.

Omvang van ravage onduidelijk

Met name de de voorstad Acharnes wordt bedreigd door misschien wel de ergste van de 81 bosbranden in Griekenland. Minstens 500 brandweerlieden moesten worden ingezet tegen het vuur in de omgeving van de voorstad. Vooralsnog is het onduidelijk hoe groot de ravage is in het noorden van Athene. Ook zijn er nog geen slachtoffers gemeld. Wel zijn een aantal mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege het inademen van te veel rook.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bosbrand begon in Varibobi

De bosbrand woedde in eerste instantie in een bosrijk gebied nabij het dorp Varibobi. Inwoners in de omgeving kregen via hun telefoon een alarmsignaal om onmiddellijk hun huis te verlaten. Daarnaast ging de politie langs huizen om mensen te waarschuwen en te evacueren, zo meldt de NOS. Om de branden te blussen zijn niet alleen honderden brandweerlieden ingezet, maar ook militairen en vrijwilligers. De extreme hittegolf en droogte in Griekenland maken het echter moeilijk om de situatie beheersbaar te maken.

Bosbranden in Zuid-Europa

Inmiddels woeden de bosbranden al een week in Zuid-Europa. Naast Griekenland zijn ook andere Zuid-Europese landen getroffen door natuurbranden, waaronder Turkije en Italië. Turkije liet weten dat ze de meeste branden onder controle te hebben, maar nog moeite hebben met het beheersen van de laatste vijf.

Ster advertentie
Ster advertentie