Up 2 Date

Australisch glamourblad gebruikt foto van het verkeerde zwarte model en biedt excuses aan

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Australisch glamourblad gebruikt foto van het verkeerde zwarte model en biedt excuses aan

Het Zuid-Sudanees-Australische model Adut Akech heeft een uitgebreid interview gegeven aan het Australische glamourblad Who Magazine. Daarin sprak het negentienjarige topmodel onder anderen over vluchtelingen en over de manier waarop mensen over huidskleur denken. Bij dat interview heeft het blad echter een grote foto van een ander zwart model geplaatst en daar is Akech woest over.

Respectloos

Adut Akech schrijft dat de fout van het glamourblad haar boos heeft gemaakt en dat ze goed heeft nagedacht over dit bericht dat ze op Instagram wilde delen. "Ik voel me respectloos behandeld. Dit is onacceptabel en onvergeeflijk onder welke omstandigheden dan ook. Ik voel mij niet alleen persoonlijk beledigd, maar het voelt alsof mijn hele ras respectloos is behandeld en daarom wil ik dit probleem aankaarten."

Zwart/Wit

Topmodel Adut Akech vluchtte op jonge leeftijd weg uit Zuid-Sudan en vroeg in 2008 asiel aan in Australiƫ. Ze werkt inmiddels voor grote namen als Chanel en Valentino en werd vorig jaar door Models.com verkozen tot Model van het Jaar. Akech zegt dat dit incident volgens haar nooit zou zijn gebeurd bij een wit model: "Het laat zien dat mensen onwetend zijn en bekrompen denken dat ieder zwart meisje of Afrikaans persoon er hetzelfde uitziet. Ik heb het gevoel dat dit nooit zou zijn gebeurd bij een wit model."

Excuses

Who Magazine heeft direct excuses aangeboden. Ze zeggen dat het agentschap dat het interview heeft geregeld, de verkeerde foto heeft opgestuurd, namelijk die van Flavia Lazarus. Ook dit agentschap heeft excuses aangeboden.

Ster advertentie
Ster advertentie