Up 2 Date

16-jarige Palestijn doodgeschoten door Israëlisch leger

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 16-jarige Palestijn doodgeschoten door Israëlisch leger

Het is al dagen onrustig rondom de Palestijnse stad Beita. Het Israëlisch leger is op zoek naar een schutter die zondag op twee Israëliërs schoot. Tijdens de zoektocht is woensdagavond een 16-jarige Palestijnse jongen doodgeschoten door Israëlische soldaten.

Onrust

Het drama vond plaats op de Westelijke Jordaanoever. Het 16-jarige slachtoffer werd door soldaten tot twee keer toe in zijn rug geschoten en overleed al snel aan zijn verwondingen, zo melden internationale persbureaus en Al Jazeera. Een andere jongen raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Het leger is al dagen op zoek naar een schutter die zondag op twee Israëliërs heeft geschoten. Een van de slachtoffers, een 19-jarige man, is inmiddels overleden. De andere ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De zoektocht zorgt sinds zondag voor onrust en confrontaties tussen het leger en de Palestijnse bevolking.

Said Yousef Mohammad Odeh

Volgens kinderrechtenorganisatie Defence for Children gaat het om Said Yousef Mohammad Odeh. Het Israëlische leger beweert dat de jongen hen bekogelden met molotovcocktails, maar volgens Defence for Children is daar niks van waar. De jongen zou niet betrokken zijn geweest bij de confrontatie tussen het leger en Palestijnen. Ook zegt de kinderrechtenorganisatie dat een ambulance zeker vijftien minuten is tegengehouden, waardoor de jongen niet op tijd geholpen kon worden. Een woordvoerder laat weten dat het leger een onderzoek naar het dodelijke voorval gaat starten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tweede kinderlijk slachtoffer dit jaar

Said is niet het eerste kinderlijk slachtoffer dat is doodgeschoten door het leger. Eerder dit jaar in januari werd de 17-jarige Attallah Mohammad Hard Rayan gedood, nadat hij vermoedelijk een Israëlische soldaat probeerde te steken met een mes. In 2020 stierven er negen Palestijnse jongeren door toedoen van het Israëlisch leger.

Ster advertentie
Ster advertentie