Up 2 Date

Michelle Obama emotioneel over racisme en coronadoden in uitgebreid slotargument voor verkiezingen

foto: Facebook: Michelle Obama
  1. Newschevron right
  2. Michelle Obama emotioneel over racisme en coronadoden in uitgebreid slotargument voor verkiezingen

Michelle Obama heeft dinsdagavond een uitgebreide video gedeeld op haar Facebook-pagina, waarin ze haar zogeheten 'Closing Arguments' geeft voor de verkiezingen. De voormalig First Lady is kritisch op het beleid van Trump en vraagt Amerikanen om empathie te tonen voor minderheden die dagelijks met racisme te maken hebben.

'Verdacht door je huidskleur'

Michelle vertelt hoe ze het hartverscheurend vindt om te zien hoeveel Amerikanen nog dagelijks met onrecht te maken hebben. "Stel je eens voor hoe het is om iedere dag verdacht te zijn op basis van je huidskleur. Stel je eens voor hoe het is om in angst naar buiten te gaan, omdat iemands ongerechtvaardigde angst voor jou je leven kan kosten."

'Leugens en racisme'

De 56-jarige neemt het de huidige president, Donald Trump, kwalijk dat hij voor zoveel polarisatie zorgt in de VS. "Ik ben doodsbang wat nog vier jaar van deze verdeeldheid zal betekenen voor de veiligheid van Amerikanen." Volgens Michelle is Trump "racistisch bezig" wanneer hij "liegt over hoe minderheden de voorsteden kapot zullen maken".

Coronadoden

Ook betreurt de vrouw van voormalig president Barack Obama de hoeveelheid mensen die zijn gestorven aan corona. Volgens Michelle heeft de huidige president "nog steeds geen plan" om het virus te stoppen en probeert hij mensen af te leiden met "leugens en verdeeldheid".

Hoop voor een betere toekomst

Toch blijft Michelle hoop houden voor een betere toekomst, omdat ze ziet hoeveel jonge Amerikanen zich inzetten voor een betere wereld. "Racisme, angst, verdeeldheid, het zijn krachtige wapens. En ze kunnen deze natie vernietigen als we nu niet met ze afrekenen. Maar ik weet dat er een nieuwe generatie opgroeit die krachtiger is dan ooit. Ga daarom stemmen alsof je leven ervan afhangt", sluit ze af op emotionele wijze.

Bekijk hieronder het hele betoog van Michelle.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie