Up 2 Date

Boekwinkel in Hongarije beboet voor verkoop van LHBTIQ+-boek

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Boekwinkel in Hongarije beboet voor verkoop van LHBTIQ+-boek

Een grote boekwinkel in Hongarije heeft onlangs een boete van ongeveer 32.000 euro gekregen omdat het een boek met een thema over lhbtiq+-personen goed zichtbaar in de kast had geplaatst.

Boete aanvechten

Een Hongaarse wet verbiedt dat kinderen worden blootgesteld aan dit soort onderwerpen. Daarom had de Hongaarse vertaling van de populaire reeks Heartstopper in folie moeten worden verpakt. Krisztián Nyáry, de eigenaar van boekwinkel Líra, zegt dat dit de hoogste boete is die ooit aan een boekwinkel is opgelegd onder deze wet. Hij is van plan om de boete aan te vechten. ''Je kunt nog twisten over wat je een 3- of 4-jarig kind in handen kan geven, of daar seksualiteit in voor mag komen. Maar laat die beslissing aan de ouders. En het is volkomen onrealistisch dat bij mensen van 16, 17 jaar iemand anders bepaalt wat ze mogen lezen'', aldus Nyáry.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Netflix

De populaire Heartstopper-reeks is geschreven door de Britse auteur Alice Oseman. Het verhaal gaat over een liefde tussen twee tienerjongens. De verhalen zijn bedoeld voor lezers vanaf veertien jaar. Heartstopper is ook te zien als serie op Netflix. Later dit jaar zal het vijfde deel verschijnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie