Up 2 Date

Akwasi alsnog voor de rechter om Dam-uitspraken: 'Wilde slechts positieve verandering creëren'

foto: Instagram @akwasionfoto: Instagram @akwasion
  1. Newschevron right
  2. Akwasi alsnog voor de rechter om Dam-uitspraken: 'Wilde slechts positieve verandering creëren'

Akwasi moest vandaag voor de rechtbank verschijnen voor zijn uitspraken over Zwarte Piet op de Dam tijdens de Black Lives Matter-demonstratie. De rapper reageert op Instagram op de hoorzitting: "Ik heb van mijn kant, om toch te proberen deze klagers te begrijpen, een poging gewaagd om te kijken of er ruimte was voor een open gesprek."

Twintig klagers willen Akwasi vervolgd hebben

Het Openbaar Ministerie besloot Akwasi in eerste instantie - onder voorbehoud - niet te vervolgen, omdat hij zijn excuses had aangeboden. Een groep van twintig mensen was het hier niet mee eens en besloot een advocaat in te schakelen om hem alsnog te laten vervolgen. Daarom moest de rapper vandaag bij het Paleis van Justitie in Amsterdam verschijnen.

'Gaan we met elkaar positieve veranderingen omarmen?'

In een lang bericht op zijn pagina schrijft Akwasi dat hij simpelweg een positieve verandering in Nederland wil ontketenen. "Ik heb tot mijn blijdschap heel veel positieve ontwikkelingen en veranderingen mogen zien en ervaren. Mijn vraag van de dag is: gaan we met elkaar deze positieve veranderingen omarmen", doelend op de impact van de demonstratie afgelopen zomer. De rapper stond open voor een gesprek met de aanklagers, maar dat is er niet van gekomen.

'Zal een eventuele straf accepteren'

De Omroep Zwart-oprichter benadrukt dat hij een eventuele straf zal accepteren en heeft zelfs al bedacht wat hij zou willen doen. "Als ik naar aanleiding van mijn improvisatie op de Dam een taakstraf zou moeten krijgen, geef mij dan maar wat op om te prikken. Ik help graag mijn mooie Amsterdam schoon te houden; schoon van zwerfvuil en schoon van vuil racisme."

Hij vervolgt: "Als ik in de ogen van de klagers blijkbaar juridisch gestraft moet worden vanwege de pijn van mij en ontzettend veel anderen, die ik op de Dam beeldend naar buiten heb willen brengen, juist om een positieve en landelijke verandering te creëren in onze maatschappij, een verandering die reeds zichtbaar is, dan is mijn keuze snel gemaakt."

'Gebruik je stem'

Tot slot roept hij al zijn volgers op om hun stem te gebruiken. "Samen kunnen wij ervoor zorgen dat Nederland een mooi land wordt voor iedereen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie