Up 2 Date

Akwasi niet vervolgd voor meenemen laptops na interview

foto: Evangelische Omroep
  1. Newschevron right
  2. Akwasi niet vervolgd voor meenemen laptops na interview

Akwasi wordt niet vervolgd voor zijn acties tijdens een interview voor het programma Dit is de Dag op 28 december. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De 32-jarige rapper liep tijdens dat interview boos weg, nam twee laptops mee en eiste dat de opnames verwijderd werden. Volgens het OM was er geen sprake van diefstal, omdat de rapper "niet het oogmerk had om te stelen".

Straf

Het OM stelde afgelopen zomer ook al een onderzoek in naar Akwasi's uitspraken tijdens de BLM-demonstratie op de Dam. Er werd toen met de rapper afgesproken dat hij niet vervolgd zou worden, zolang hij binnen een jaar niet nog een strafbaar feit zou plegen. Als het OM besloot Akwasi te vervolgen en te veroordelen voor diefstal, kon hij ook nog vervolgd worden voor zijn Dam-speech.

Volgens een woordvoerder van het OM "telt het feit dat de EO geen aangifte heeft gedaan ook zwaar mee in de keuze om Akwasi niet te vervolgen".

Omroep ZWART

Akwasi liet afgelopen weekend op Twitter weten spijt te hebben van zijn acties en dat hij na gaat denken over wat dat betekent voor zijn positie binnen Omroep ZWART, waarvan hij medeoprichter is. "Mijn reactie na het misgelopen interview met de EO is niet goed te praten. Ik ga bij mezelf te rade hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat mijn rol binnen Omroep ZWART zal zijn. Voorlopig zal ik zwijgen", schreef hij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie