Up 2 Date

Dertig betogers opgepakt en vier agenten gewond bij verboden coronaprotest

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dertig betogers opgepakt en vier agenten gewond bij verboden coronaprotest

Bij de verboden demonstratie tegen het coronabeleid van afgelopen zondag heeft de politie dertig betogers opgepakt. Ook zijn tijdens opstootjes in de buurt van het Museumplein vier agenten gewond geraakt, zo meldt de politie.

Gewaarschuwd

De agenten raakten gewond ter hoogte van de Paulus Potterstraat. Rond 12:30 uur kwamen betogers massaal op het Museumplein af. Zij werden eerst aangesproken en gewaarschuwd door de politie. Toen ze het plein niet verlieten, besloten de agenten in te grijpen. Daarbij werden paarden en politiehonden ingezet. Volgens de politie maken de agenten het naar omstandigheden goed en konden de verdachten meteen worden aangehouden.

Strafbare feiten

De opgepakte betogers worden van diverse strafbare feiten verdacht, waaronder verstoring van de openbare orde, verboden wapenbezit, belediging en mishandeling. Ook mochten ongeveer tweehonderd personen Amsterdam niet in op basis van het noodbevel dat burgemeester Femke Halsema had afgegeven.

Confrontaties

De demonstratie tegen het coronabeleid werd georganiseerd door Samen voor NL. Afgelopen donderdag werd het protest al verboden door de gemeente van Amsterdam, politie en het Openbaar Ministerie. Volgens de politie zouden de betogers uit zijn op confrontaties en zouden ze de regels overtreden. Ondanks het verbod kwamen alsnog duizenden mensen naar het Museumplein.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie