Up 2 Date

Nederlander die zich voordoet als FBI-, CIA en DEA-agent valt door de mand

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Nederlander die zich voordoet als FBI-, CIA en DEA-agent valt door de mand

Als kind geloofde je graag in sprookjes, maar sommigen willen de werkelijkheid nog steeds niet onder ogen zien. Zij geloven liever in een zelf verzonnen waarheid. Zo ook de Nederlander Anthony de Caluwe, die zich de afgelopen jaren heeft voorgedaan als FBI-agent, maar hij zou ook gewerkt hebben voor de CIA, de DEA en hij beweerde ook nog eens een rol te spelen in de impeachment van Trump.

Onderzoek van NBC

Een grote Amerikaanse nieuwszender NBC begon eens goed onderzoek te doen naar de Nederlander. Ze spraken een zestal bronnen die bekend waren met De Caluwe. Hij zou beweerd hebben dat hij jarenlang drugskartels bestreed in Latijns-Amerika in naam van de DEA, hij zou druk bezig zijn om geld op te halen voor ruimtemissies en was hij de eigenaar van een bedrijf verantwoordelijk voor elektronische surveillance. In de praktijk werkte De Caluwe de afgelopen jaren als financieel adviseur en bleken de rest van zijn verhalen leugens te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Actief op Social Media

De aanwezigheid op social media van Anthony is erg opvallend. Hij heeft een Instagramaccount AnthonyFBI, die hij inmiddels heeft afgeschermd, waar hij te zien is in kleding van de FBI en de CIA. Ook op Twitter is hij heel actief onder de naam PriveBanker. Op het account spreekt hij zijn steun voor de Amerikaanse president Donald Trump duidelijk uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oekraïne-affaire Trump

De Nederlander kwam vorige week in de publiciteit toen hij werd genoemd in de Oekraïne-affaire van president Trump. Hij zou verantwoordelijk zijn voor het bespioneren van de toenmalige Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne. Deze ambassadeur zou in de weg staan van een poging om schadelijke informatie te vinden van Trumps rivaal Joe Biden. De Nederlander ontkent alles, maar uit gelekte gesprekken blijkt dat hij contact heeft gehad met de advocaat van Trump. Wat het onderzoek van de NBC betekent voor de Nederlander is nog onbekend.

Ster advertentie
Ster advertentie