Up 2 Date

Marokko opent grenzen voor Marokkanen in het buitenland

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Marokko opent grenzen voor Marokkanen in het buitenland

Marokkaanse Nederlanders kunnen deze zomer hun vakantie in Marokko weer opzoeken. Het Noord-Afrikaanse land opent volgende week dinsdag weer de grenzen voor mensen met de Marokkaanse nationaliteit en voor buitenlanders die in Marokko werken. De grenzen waren eerst door corona gesloten, maar de regering heeft besloten om de regels te versoepelen.

Coronatest

Als je besluit om naar Marokko te reizen, dan ben je verplicht om een coronatestuitslag mee te nemen waarop staat dat je niet besmet bent. En die test mag maar 48 uur oud zijn. Met de auto gaan wordt een moeilijker verhaal, aangezien er geen veerboten uit Spanje worden toegelaten. Je kan wel per vliegtuig of anders met veerboten uit het Franse Sète of het Italiaanse Genua.

Code Oranje

Dat de grenzen open gaan betekent nog niet dat je direct kan afreizen naar Marokko. Het land krijgt als reisadvies code oranje, dus alleen geschikt voor noodzakelijke reizen. Dat betekent dat Nederland je niet komt halen als het land op slot gaat. Ook zijn reisverzekeringen niet geldig in landen met code oranje.

Reisadvies?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat ze nog niet weten of er iets aan het reisadvies zal veranderen. Volgens een woordvoerder zijn ze momenteel bezig met de analyse.

Ster advertentie
Ster advertentie