Entertainment

Thuisfront Romy Monteiro had moeite met Marokkaans vriendje

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Thuisfront Romy Monteiro had moeite met Marokkaans vriendje

Romy Monteiro en haar vriend Jasper zijn deze week te gast bij Spuiten & Slikken om daar kijkersvragen te beantwoorden. Daar vertelt Romy zelf ook het een en ander over haar eigen relaties.

Marokkaans vriendje

Een van de kijkers legt de volgende vraag voor: "Ik ben verliefd op een jongen uit mijn klas. Ik heb het idee dat hij mij ook leuk vindt en wil graag een keer afspreken. Nu is hij Marokkaans, waar ik zelf geen moeite mee heb. Alleen mijn vader maakt soms racistische opmerkingen over Marokkanen en daar voel ik mij onzeker over. Hebben jullie tips?"

Romy's eigen ervaring

De vraag doet Romy vooral aan haar eigen verleden denken. "Mijn eerste vriendje was een Marokkaanse jongen en dat werd ook niet altijd even goed ontvangen thuis. Dat is in het begin een beetje moeilijk, maar uiteindelijk had ik daar gewoon schijt aan. Iedereen om ons heen vond het op een gegeven moment dan ook wel prima." Romy adviseert de kijker dan ook het gesprek aan te gaan met haar vader en te kijken wat hij dan echt zo vervelend vindt. "Leg het meer bij hem van, 'wat is jouw probleem?' en ga vooral daten met de jongen!"

Bekijk hieronder het hele interview met Romy en haar vriend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie