Up 2 Date

Doden en gewonden door aanslag op foodfestival in Californië

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Doden en gewonden door aanslag op foodfestival in Californië

Zeker drie mensen zijn gisteren omgekomen nadat een man in het rond begon te schieten op foodfestival Gilroy Garlic Festival in het Amerikaanse Gilroy. De 19-jarige schutter zelf is later overleden nadat hij werd neergeschoten door de politie. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht.

vijftien gewonden

Zeker vijftien mensen raakten gewond, maar volgens de ziekenhuizen zijn dit er waarschijnlijk meer.

Op internet gaan video's rond van de vluchtende bezoekers. Het festival was bijna afgelopen toen er schoten klonken. In eerste instantie dachten veel bezoekers dat het om vuurwerk ging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alle kanten op

Een getuige vertelt tegen NBC Bay Area dat een man blindelings om zich heen schoot. "Hij vuurde alle kanten op, zonder op iemand in het bijzonder te mikken. Het ging gewoon van links naar rechts en van rechts naar links", vertelt de vrouw.

"Wie schiet er nou op een knoflookfestival?!" zegt een ander.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Update 30/7/2019:

Bij de aanslag kwamen een jongetje van 6 jaar, een meisje van 13 en een man van 27 om het leven.Het terroristische motief van de 19-jarige dader is nog onbekend, maar de kans is groot dat hij een racistisch motief had. Volgens het Amerikaanse persbureau AP had de dader zijn volgers voor de aanslag op Instagram aangespoord om een boek te lezen dat populair is onder racisten. In het boek staat onder meer dat witte mannen moeten heersen over gekleurde mannen.

Ster advertentie
Ster advertentie