Up 2 Date

Vakbonden willen bonus voor thuiswerkende werknemers

foto: ANP Foto
  1. Newschevron right
  2. Vakbonden willen bonus voor thuiswerkende werknemers

Als het aan de vakbonden FNV en CNV ligt, moeten werkgevers de portemonnee trekken voor een thuiswerkvergoeding. Nadat het in de zomer nog redelijk goed ging, ziet het er naar uit dat veel mensen de komende tijd weer vanuit thuis moeten werken. Volgens de vakbonden hebben thuiswerkende werknemers recht op een compensatie.

Compensatie

De werkgevers moeten volgens de vakbonden een vergoeding aan hun thuiswerkend personeel betalen, omdat de werknemers nu geen gebruik kunnen maken van bepaalde faciliteiten op het kantoor. Denk bijvoorbeeld aan een bureaustoel, maar ook aan simpele dingen als koffie en toiletpapier.

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) berekende eerder dit jaar al dat thuiswerken ongeveer 2 euro per thuiswerkdag kost. Stel: je werkt vijf dagen per week, komt dat neer op gemiddeld 40 euro per maand. Een jaar thuiswerken kost dus al gauw 440 euro.

Overheid

Zo'n compensatieregeling bestaat al voor ambtenaren van de rijksoverheid. Rijksambtenaren krijgen voor de periode van maart tot het eind van het jaar in totaal 363 euro. De vakbonden hopen nu in andere cao's eenzelfde regeling af te kunnen spreken met werkgevers.

Niet iedereen is het eens met de vergoeding voor rijksambtenaren. Veel mensen vinden dat werknemers in andere sectoren de vergoeding meer verdienen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie