Up 2 Date

Alle lonen gaan omhoog in 2024, volgens de huidige plannen

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Alle lonen gaan omhoog in 2024, volgens de huidige plannen

Iedereen die in loondienst is, zal volgend jaar meer gaan verdienen. Alle salarissen gaan vanaf 2024 omhoog, met de grootste voordelen voor mensen die 40 uur werken voor een minimumloon.

Miljoenennota huidig kabinet

Gisteren werden de financiƫle plannen van de huidige regering voor het komende jaar bekendgemaakt. Belangrijk is om te onderstrepen dat dit dus de plannen zijn van een kabinet dat er nog maar tot en met november in deze samenstelling zal zitten. Of deze plannen dus ook daadwerkelijk allemaal op deze manier doorgevoerd zullen worden, is dus maar de vraag.

Nieuwe minimumloon

Op dit moment geldt er een minimumloon van 1995 euro bij een voltijd dienstverband. Bij de ene baan betekent dit 40 uur per week werken, maar bij een andere baan kan dit ook 38 of 36 uur per week betekenen. Dat zou per 2024 veranderen. Vanaf dan zal er niet een vast minimumloon op basis van 'voltijd' gelden, maar een minimumuurloon van 13,11 euro. Deze maatregel zorgt ervoor dat mensen die 40 uur per week werken voor het minimumloon, er ruim 200 euro (14%) op vooruitgaan.

Middeninkomens

Mensen die een modaalinkomen verdienen (3068 euro bruto per maand), zullen er met een kleine 70 euro op vooruitgaan. Als je twee keer modaal verdient (6172 euro bruto per maand), ga je er ietsjes meer dan 70 euro per maand op vooruit. Hogere inkomens zullen volgens deze plannen meer belasting betalen, om de kloof tussen arm en rijk niet te laten groeien. Daarom gaan de middeninkomens er minder hard op vooruit dan de laagste inkomens.

Ster advertentie
Ster advertentie