Up 2 Date

Ajax-supporters laten ravage achter in de Kuip na bekerfinale

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ajax-supporters laten ravage achter in de Kuip na bekerfinale

De bekerfinale tussen PSV en Ajax in De Kuip op zondag heeft helaas geleid tot vernielingen in het stadion. Op social media gaan beelden rond van de ravage die supporters achter hebben gelaten. Stadiondirecteur Lilian de Leeuw heeft aan het AD laten weten dat de vernielingen voornamelijk werden aangetroffen in de delen van het stadion waar de Ajax-fans zich bevonden.

Fuck 010

De bekerfinale, die na een strafschoppenserie gewonnen werd door PSV, werd zoals elk jaar gespeeld in de Rotterdamse Kuip. Supporters vernielden onder meer verschillende toiletten en tribunestoeltjes. Daarnaast werden er teksten als 'Fuck 010 (het Rotterdamse netnummer, red.)' en '010 heeft kanker' op de muren van het toilet gekalkt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tweede jaar op rij

Het is het tweede jaar op rij dat supporters schade toebrengen aan het stadion in Rotterdam-Zuid. Vorig jaar werd tijdens de finale tussen PSV en Ajax, die ook werd gewonnen door PSV, onder andere brand gesticht in een toilet. De schade werd destijds geschat op € 10.000 tot € 20.000. "Hoewel ik niet naïef ben en vooraf was gewaarschuwd voor vernielingen, was het toch schrikken toen ik na afloop met eigen ogen de aangerichte schade zag en de eerste rapportages en foto’s ontving van wat er allemaal is vernield of beschadigd", vertelt de Leeuw aan het AD. Het is nog niet bekend hoe hoog de schade dit keer is.

Wedstrijd

De bekerfinale tussen Ajax en PSV heeft zondag overigens een record verbroken. Nooit eerder werden er namelijk zoveel kaarten uitgedeeld in een finale om de KNVB-beker.

Scheidsrechter Dennis Higler had het er maar druk mee tijdens de finale. In totaal werden 32 overtredingen gemaakt, waarvan vijftien door Ajax en zeventien door PSV. Vijf Ajax-spelers kregen uiteindelijk een gele kaart, bij PSV waren dat er zes.

Ster advertentie
Ster advertentie