Sport

Ajax-fans ook niet welkom in de Kuip tegen Feyenoord bij halve finale beker

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ajax-fans ook niet welkom in de Kuip tegen Feyenoord bij halve finale beker

De gemeente Rotterdam heeft laten weten dat er geen uitsupporters welkom zijn bij de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. De clubs nemen het op 4, 5 of 6 april in de halve finale tegen elkaar op in De Kuip.

Niet nieuw

Het is niet nieuw dat er geen uitsupporters welkom zijn bij De Klassieker, de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Vanwege ongeregeldheden in het verleden hebben beide clubs in overleg met de gemeenten al sinds 2009 besloten dat enkel supporters van de thuisspelende ploeg het stadion mogen betreden.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Rotterdam is er geen reden om van dit beleid af te wijken. "Ook in 2019 gold deze regel voor Ajax-fans, toen ze het in De Kuip in de halve finale opnamen tegen Feyenoord. Wij blijven hieraan vasthouden."

Niet verrast, wel teleurgesteld

Hoewel er sinds jaar en dag geen uitsupporters welkom zijn bij De Klassieker, laat algemeen directeur Edwin van der Sar (Ajax) weten teleurgesteld te zijn over de beslissing. "Het is juist een kans om met elkaar afspraken te maken om de jarenlange impasse te doorbreken", aldus Van der Sar tegenover het AD. Hij laat weten niet verrast te zijn door de beslissing. "Maar we zijn wel teleurgesteld. De burgemeester gaat over de openbare orde en veiligheid, wij niet. Alleen hadden we graag met alle betrokken partijen vooraf in gesprek gegaan. Dat is nu niet gebeurd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Feyenoord koploper

De wedstrijd in het KNVB-bekertoernooi zal het derde duel zijn waarin Feyenoord en Ajax het dit seizoen tegen elkaar opnemen. De eerste ontmoeting was dit jaar in competitieverband en eindigde in 1-1. Over twee weken staan de clubs opnieuw tegenover elkaar. Dan zal Feyenoord in Amsterdam de koppositie proberen te verstevigen, waar Ajax juist op gelijke punten hoopt te komen met de Rotterdammers. Ook bij de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena zullen geen uitsupporters welkom zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie