Up 2 Date

Jörgen Raymann organiseert live benefietshow voor Suriname

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Jörgen Raymann organiseert live benefietshow voor Suriname

NPO1 zendt woensdag 8 juli om 20.30 uur de live benefietshow Nederland voor Suriname uit. Het is de bedoeling om met het ingezamelde geld Suriname te helpen in de strijd tegen de coronacrisis. De initiatiefnemers zijn Jörgen Raymann en Mildred Roethof en de show wordt ondersteund door het Rode Kruis.

Optredens en ontroerende verhalen

Iedere dag neemt het aantal corona-besmettingen toe in Suriname, waardoor de kans op een humanitaire ramp iedere dag dreigt toe te nemen. Om zo'n ramp te voorkomen zullen verschillende BN'ers zich tijdens de benefietshow inzetten voor Suriname. Zo zullen onder anderen Kees van der Spek, Jeangu Macrooy, Glen Faria, Trijntje Oosterhuis en Dwight Dissels meedoen met optredens en het vertellen van ontroerende verhalen.

Tekort in Suriname

Jörgen Raymann presenteert de show samen met Humberto Tan. In Start met Fernando vertelde Humberto meer over de show.

"Het is een initiatief van Su4Su, waarbij geld wordt opgehaald voor het behandelen van COVID-19-patiënten in Suriname. De bedoeling is dat er meer intensive care-bedden komen en dat de verpleegkundigen geholpen kunnen worden, want er zijn maar weinig mensen die op de intensive care werken. Ook heeft Suriname een tekort aan mondkapjes en medische faciliteiten. We gaan proberen om hiervoor geld op te halen."

funxvideo_5f045ea0e7084

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie