Up 2 Date

Suriname versoepelt coronaregels

foto: ANP FOTO
  1. Newschevron right
  2. Suriname versoepelt coronaregels

De coronamaatregelen in Suriname worden verder versoepeld. Dit maakte vicepresident Ashwin Adhin zondagavond in een toespraak bekend.

uitgaansverbod

Onder andere het uitgaansverbod wordt met twee uur ingekort en sommige bedrijven mogen weer open. De versoepeling is mogelijk omdat de Surinaamse gezondheidsautoriteiten de situatie in het grootste deel van het land onder controle hebben. Alleen in het oosten is de situatie minder goed beheersbaar. Daar blijven alle strengere regels gelden, zegt Adhin.

De scholen gaan gedeeltelijk weer open. Eerst gaat het alleen om de examenklassen. Niet alle ouders zijn het hier mee eens, maar het belang van een diploma weegt zwaar. Daarom is dit besluit genomen, zei Adhin.

voorzorgsmaatregelen

De versoepeling geldt voor een aantal specifieke sectoren en groepen zoals religieuze groeperingen, de horecasector, kappers, sportscholen en casino’s. Deze bedrijven en organisaties moeten wel voorzorgsmaatregelen nemen. Dat gebeurt in overleg met het Nationaal Covid-19 Management Team.

Contactsporten, zoals voetbal, basketbal en gevechtsporten zijn nog niet toegestaan. Ook discotheken, nachtclubs, dancings en bordelen blijven dicht. Het verbod op samenscholing van meer dan vijf mensen blijft verder gelden.

Ster advertentie
Ster advertentie