Up 2 Date

Duitse studie toont aan: '1 op de 5 coronapatiënten in ziekenhuis overleeft virus niet'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Duitse studie toont aan: '1 op de 5 coronapatiënten in ziekenhuis overleeft virus niet'

Een Duitse studie heeft uitgewezen dat maar liefst een op de vijf mensen die in het ziekenhuis terecht komt met corona, het virus niet overleeft. Een schokkend getal, aldus de onderzoekers.

Veel doden

Voor de studie is gekeken naar de status van 10.000 patiënten die met corona in het ziekenhuis werden opgenomen. Zij werden tussen 26 februari en 29 april behandeld in een van de 920 Duitse ziekenhuizen. Van de 1700 mensen die aan de beademing terechtkwamen, overleefde meer dan de helft dat niet. Van de patiënten die niet werden beademd overleed uiteindelijk 16 procent. Volgens de studie is de conclusie getrokken op basis van de eerste nationale analyse van afgeronde ziekenhuisopnames van patiënten met corona.

Sterfgevallen

"De hoge sterftecijfers laten duidelijk zien dat een relatief hoog aantal mensen met een ernstig verloop van de ziekte in ziekenhuizen werd behandeld", stelt de leider van het instituut verantwoordelijk voor het onderzoek. De sterfgevallen bestonden voornamelijk uit oudere mensen en mensen die al andere gezondheidsproblemen hadden.

Ster advertentie
Ster advertentie