Up 2 Date

Drie verdachten doodschieten jogger Ahmaud Arbery aangeklaagd voor moord

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Drie verdachten doodschieten jogger Ahmaud Arbery aangeklaagd voor moord

De drie verdachten in de zaak van de doodgeschoten jogger Ahmaud Arbery zijn officieel aangeklaagd voor moord. Dat melden Amerikaanse media. Het gaat om oud-politieagent Gregory McMichael (64) en zijn zoon Travis (34), die Ahmaud doodschoten, en hun buurman William Bryan (50), die de moord filmde. Zij worden ook beschuldigd van vrijheidsberoving en mishandeling.

Wat gebeurde er?

De 25-jarige Ahmaud werd op 23 februari op klaarlichte dag doodgeschoten toen hij een rondje jogde in zijn buurt in Georgia. De twee verdachten zagen hem naar eigen zeggen aan voor een inbreker. Ze reden hem achterna in een pick-uptruck en schoten hem vervolgens met een geweer dood. In eerste instantie werd er niemand opgepakt. Pas toen de video uitlekte en onder luid protest het internet overging, zijn de oud-politieagent en zijn zoon begin mei opgepakt. Twee weken later werd ook de derde man opgepakt. Veel bekende Amerikanen spraken zich op social media uit over de zaak.

Misdaad met racistisch motief?

Volgens een agent die de zaak onderzoekt zou William, de derde verdachte, hebben verklaard dat Travis een racistisch scheldwoord naar Ahmaud riep nadat hij was neergeschoten. Het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt nog of de verdachten ook worden aangeklaagd voor misdaad met een racistisch motief.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie