Up 2 Date

Akwasi kreeg kogel en dreigbrief opgestuurd: ''Blijf van ons land af''

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Akwasi kreeg kogel en dreigbrief opgestuurd: ''Blijf van ons land af''

Akwasi heeft via Instagram laten weten dat hij nog steeds iedere dag te maken krijgt met bedreigingen. In het bericht deelt hij een stuk uit een dreigbrief waar een kogel bij zat, die volgens de afzender voor Akwasi bedoeld is. De mede-oprichter van Omroep Zwart was vandaag bij de rechtbank van Amsterdam, waar twee verdachten van bedreiging terechtstonden.

Met de dood bedreigd

''Ik word tot de dag van vandaag nog steeds met de dood bedreigd'', zegt Akwasi. ''Het stoort me ontzettend dat ik hiermee bezig moet zijn terwijl ik mijn tijd op het moment echt beter kan besteden.'' Hij zou willen dat de afzenders van dit soort dreigementen voor een dag in zijn schoenen konden staan. ''Het is een ander type lood dan je in een handgranaat of in een kogel zult vinden.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

BLM

Akwasi kwam in 2020 in opspraak omdat hij zich tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op de Dam had uitgelaten over Zwarte Piet. Niet veel later maakte hij duidelijk dat zijn uitspraken verkeerd geïnterpreteerd werden en hij absoluut tegen het gebruik van geweld is. Hoe dan ook is zijn uitspraak tot op de dag van vandaag voor veel mensen reden om hem te bedreigen.

Dreigbrief met kogel

In de schokkende dreigbrief die Akwasi heeft gedeeld, valt te lezen dat de afzender hem letterlijk met de dood bedreigt. ''Akwasi blijf van ons land af, of je gaat zelf in de zak mee naar Spanje. Ik smeek je, want geloof me, jij gaat aan de kogel. Vuile tyfus hond.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Zaak oninteressant'

Akwasi was vandaag bij de rechtbank van Amsterdam, maar de twee verdachten kwamen niet opdagen. De mannen zijn veroordeeld en moeten de alarminstallatie vergoeden die Akwasi kocht naar aanleiding van de dreigementen.

Een journalist van Het Parool was wel aanwezig tijdens de zitting. ''Ook RTL Boulevard was benieuwd waarom ik in de rechtbank was volgens mijn advocaat. Toen Boulevard erachter kwam dat ik niet gehoord werd als verdachte, vonden ze deze zaak kennelijk oninteressant'', schrijft Akwasi op Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie