Up 2 Date

Trump woest op Barack Obama door #Obamagate

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Trump woest op Barack Obama door #Obamagate

De Amerikaanse president Donald Trump is woedend op zijn voorganger Barack Obama. Afgelopen week lekte uit dat Obama Trumps coronabeleid een 'chaotische ramp' had genoemd en dat schoot bij de president in het verkeerde keelgat. Inmiddels raakt hij niet uitgetwitterd over 'Obamagate'. Wat hij daar precies mee bedoeld blijft onduidelijk...

#Obamagate

Volgens Trump zou de 'Obamagate' zelfs het beruchte Watergateschandaal verbleken, maar hij legt niet uit waarom. De president, die bekendstaat om zijn Twittertirades, gaat al dagen tekeer over zijn voorganger. Zo schrijft hij onder meer dat Obama en diens vicepresident Joe Biden aan het hoofd stonden van de 'meest corrupte regering' in de Amerikaanse geschiedenis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Politiek misdrijf

Daarnaast stelt Trump ook dat "het grootste politieke misdrijf" ooit in zijn land is gepleegd door Obama. Dit zei hij op basis van een video van Fox News-presentator Tucker Carlson. Die had gesuggereerd dat Obama zijn laatste periode als president heeft misbruikt om Trump te saboteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Persconferentie

Tijdens een persconferentie werd Trump gisteren gevraagd wat hij Obama precies verwijt. "Je weet heel goed wat het misdrijf is. Dat is overduidelijk voor iedereen. Je hoeft alleen maar de krant te lezen, behalve die van jou", zei hij tegen een journalist van The Washington Post, die hem vroeg naar de zogenoemde 'Obamagate'.

Ster advertentie
Ster advertentie