Up 2 Date

Vader van overleden cameravrouw stelt Alec Baldwin niet verantwoordelijk

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Vader van overleden cameravrouw stelt Alec Baldwin niet verantwoordelijk

Anatoly Androsovych, de vader van cameravrouw Halyna Hutchins, stelt Alec Baldwin niet verantwoordelijk voor haar dood. Het is volgens hem niet de schuld van de acteur, omdat hij niet wist dat het wapen geladen was.

Overleden aan verwondingen

Afgelopen donderdag schoot Alec Baldwin per ongeluk de 42-jarige cameraregisseur neer. Het incident gebeurde op de set van de western Rust. Hutchins werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar ze overleed aan haar verwondingen.

Verantwoordelijkheid

"We kunnen nog steeds niet geloven dat Halyna dood is en haar moeder is kapot van verdriet", vertelt de vader van Hutchins aan The Sun. Hij stelt Baldwin echter niet verantwoordelijk voor de dood van zijn dochter. "Het is de verantwoordelijkheid van de mensen die de rekwisieten verzorgen en zich bezighouden met de pistolen."

Onderzoek

Er wordt momenteel onderzocht hoe het schietincident heeft kunnen gebeuren. Het onderzoek is vooral gericht op de filmwapensmid en de assistent-regisseur. Zij hadden het wapen als laatste in handen. Tegen Baldwin is geen aanklacht ingediend.

Ster advertentie
Ster advertentie