Up 2 Date

Eerste repatriëringsvlucht Transavia uit Marokko aangekomen op Schiphol

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Eerste repatriëringsvlucht Transavia uit Marokko aangekomen op Schiphol

Transavia heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn eerste repatriëringsvlucht honderd gestrande passagiers uit Marokko opgehaald. Dat meldt een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij.

Tien vluchten tot 29 oktober

Afgelopen donderdag verbood Marokko alle vluchten van en naar Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk verboden. De autoriteiten in het Noord-Afrikaanse land vrezen dat het toegenomen aantal coronabesmettingen in deze landen overslaat naar het Marokko. Een dag later kreeg Transavia toch toestemming om tot 29 oktober tien repatriëringsvluchten uit te voeren, waarvan de eerste vannacht landde op Schiphol.

3500 gestrande passagiers

Afgelopen week vlogen zo'n 3500 naar Marokko met Transavia. Sinds het vliegverbod heerste er veel onduidelijkheid over wat het betekende voor gestrande passagiers uit Nederland. Volgens Transavia zijn de tien repatriëringsvluchten niet genoeg om iedereen die terug naar Nederland wil op te halen.

Meer vluchten

Volgende week maandag en dinsdag zullen meer repatriëringsvluchten vanuit de Marokkaanse steden Nador en Tanger landen op The Hague Airport in Rotterdam. De andere vluchten landen op Schiphol.

Ster advertentie
Ster advertentie