Up 2 Date

Mobiel inchecken in ov nu mogelijk door heel Nederland

  1. Newschevron right
  2. Mobiel inchecken in ov nu mogelijk door heel Nederland

Klanten van Vodafone en KPN hebben geen ov chipkaart meer nodig. Vanaf maandag kunnen zij met hun smartphone door heel Nederland inchecken in het openbaar vervoer.

In de prullenbak

De ov- en mobiele telefoonbedrijven zijn twee jaar geleden met een proef gestart en nu is het voor een deel van de mobiele gebruikers eindelijk mogelijk de ov-chipkaart in de prullenbak te gooien. Dit geldt voor Vodafone gebruikers, KPN-klanten en die van dochterbedrijven Simyo, Yes Telecom en Telfort.

Hoe werkt het?

Om een Android-telefoon als ov-chipkaart te gebruiken, moet je je aanmelden via ov-chipmobiel.nl. Daarna installeer je een digitale ov-chipkaart op een versleuteld gedeelte van je simkaart.

Inchecken doe je net zoals met de normale reizigerspas. Je houdt je smartphone voor de chiplezer en wacht op bevestiging van het poortje. Er blijkt veel animo voor de nieuwe functie in het ov. Vanmorgen lag de aanmeldsite er even uit vanwege de vele bezoekers.

Voorwaarden

Mobiel inchecken kan helaas niet altijd de ov-chipkaart vervangen. Zo is de functie alleen geschikt voor Android-toestellen, omdat Apple de mogelijkheid (nog) niet toestaat. Ook is het alleen te gebruiken voor reizen op saldo tegen het volle tarief. Dat sluit studenten-ov's en abonnees voorlopig uit. Vanwege de beperkingen verwacht reizigersvereniging Rover dat mobiel inchecken nog niet hard zal stijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie