Naar homepage
Up 2 Date

Agenten die 12-jarige Tamir Rice doodschoten gaan vrijuit

bron: Familie Rice
  1. Newschevron right
  2. Agenten die 12-jarige Tamir Rice doodschoten gaan vrijuit

De twee agenten die verantwoordelijk zijn voor de dood van de 12-jarige Tamir Rice gaan vrijuit. De ongewapende Rice werd in 2014 doodgeschoten in een park in Cleveland, Ohio. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie was er niet genoeg bewijs om de agenten te vervolgen en daarom is de zaak nu officieel gesloten.

Doodsoorzaak

Op 22 november 2014 kreeg de politie in Cleveland een melding van een wandelaar in een park. Hij zou een jongen met een vuurwapen hebben zien zwaaien, maar vertelde er wel bij dat hij niet zeker wist of het wapen echt was. Toen de twee agenten Rice in het park zagen, loste één van hen onmiddellijk schoten op de 12-jarige jongen. Nadat Rice op de grond lag, bleek dat hij geen echt wapen in zijn hand had, maar een balletjespistool. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij overleed aan zijn verwondingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rechtzaak

In 2015 startte de rechtbank van Cleveland een onderzoek naar de twee betrokken agenten. Toen besloot de jury dat het duo niet zou worden vervolgd. Als reactie daarop daagde de familie van Rice de stad Cleveland voor de rechter. Ze verweten de stad geen eerlijk en grondig onderzoek te hebben gevoerd naar de schietpartij en uiteindelijk kreeg de familie 6 miljoen dollar van de stad. "Het is verschrikkelijk dat ik een prijskaartje aan mijn zoon moet hangen. Zoiets wens ik echt niemand toe“, vertelde Tamirs moeder Samaria in 2016. "Ik ben ervan overtuigd dat mijn zoon nog had geleefd als hij wit was geweest. Er is geen logische reden voor de dood van mijn zoon."

Leugens

Vandaag maakte de rechtbank bekend dat de twee agenten niet vervolgd worden voor de moord op Tamir Rice. Er zou volgens de rechtbank onvoldoende bewijs zijn. De video kon niet als bewijs gebruikt worden, omdat het beeld niet duidelijk genoeg is en omdat er geen audio opgenomen is. Ook waren er naast de twee agenten geen ooggetuigen die het incident gezien hebben.

Samaria vindt de nieuwe uitspraak belachelijk en postte daarom de video waarop Tamirs dood te zien is. "Je kunt zien hoe ze hebben gelogen. Ze gaven hem geen kans om mee te werken. Vanuit deze hoek kun je zien hoe ze opzettelijk mijn zoon hebben vermoord." In een andere post zegt ze: "Dit systeem is corrupt en moet veranderen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie