Up 2 Date

Syrisch jongetje (13) huilend en alleen aangetroffen op station Tilburg

foto: TonyV3112 (Shutterstock)
  1. Newschevron right
  2. Syrisch jongetje (13) huilend en alleen aangetroffen op station Tilburg

Een 13-jarige jongen uit Syrië is zondagavond helemaal alleen aangetroffen op station Tilburg. Medewerkers van NS Veiligheid & Service ontfermden zich over het jongetje totdat hij voor verdere zorg uiteindelijk werd overgedragen aan de politie.

Huilend

De medewerkers schrijven in een Facebookbericht dat er tijdens hun dienst een klein jongetje naar hen toeliep terwijl ze bij de Albert Heijn To Go stonden. "Hij begon tegen de arm van eens van ons te huilen. Wij vroegen aan hem wat er aan de hand was, maar konden helaas geen contact leggen door de taalbarrière."

Bange indruk

Toen er uiteindelijk een Arabisch sprekende vrouw langsliep, konden de medewerkers beter contact leggen met het jongetje. Via de vrouw kregen zij te horen dat het jongetje pas 13 jaar oud is en dat hij helemaal in zijn eentje vanuit Syrië naar Nederland was gekomen. "Het jongetje maakte een bange indruk op ons, dus probeerden we hem zo goed mogelijk gerust te stellen."

Overgedragen aan politie

Aangezien het jongetje niet aan kon geven wanneer hij voor het laatst had gegeten of gedronken, gingen de NS-medewerkers met hem mee om wat uit te zoeken bij de AH To Go. "Nadat onze kleine vriend zijn eten en drinken op had, tikte hij weer een van ons aan op de arm", schrijven de NS-medewerkers. "Hij pakte zijn telefoon en opende deze in de selfiestand van de camera. Hij wilde graag een foto met ons maken. Natuurlijk doen wij dat met hem! Met een lach op zijn gezicht ging hij ons allemaal een voor een af om een foto te maken."

Het jongetje werd na een tijdje overgedragen aan de politie, die hem meenamen naar het bureau voor verdere zorg. "Met een boks nam hij afscheid van ons en liep hij met de collega's van de politie mee."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie