FunX Utrecht

Syrisch meisje (11) in haar eentje aangetroffen op Utrecht Centraal

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Syrisch meisje (11) in haar eentje aangetroffen op Utrecht Centraal

De politie Utrecht heeft op Instagram een schrijnend verhaal gedeeld over een 11-jarig meisje uit Syrië dat moederziel alleen werd aangetroffen op Utrecht Centraal. Ze had geen documentatie bij zich en sprak ook geen Nederlands of Engels.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Behulpzame voorbijganger

Medewerkers van de NS Veiligheid en Service zagen het meisje met een koffertje zonder ouders ronddwalen op het station. Medewerkers van de NS hebben eten en drinken voor haar gekocht en daarna de politie gebeld voor hulp. "Een behulpzame voorbijganger heeft ons super goed geholpen vanwege het dialect wat dit meisje sprak. Samen hebben we haar gerust kunnen stellen en meegenomen naar het bureau", schrijft wijkagent Peter op Instagram.

Hulp en opvang

Op het politiebureau is er hulp voor het meisje ingeschakeld en de juiste opvang. "Het raakt je echt in je hart dat zo'n jong kind, moederziel alleen, aan haar lot overgelaten wordt in een voor haar vreemd land… Gelukkig hebben we met meerdere disciplines en behulp van zorgzame burgers wat voor haar kunnen betekenen en gaat zij hopelijk een goede toekomst tegemoet", sluit de wijkagent zijn verhaal af.

Geen extra informatie

Er is nog geen extra informatie over het meisje. Het is onduidelijk of ze al in Nederland was of dat ze het land net in is gekomen.

Ster advertentie
Ster advertentie