Up 2 Date

Hugo de Jonge noemt actie Famke Louise "extra merkwaardige move"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hugo de Jonge noemt actie Famke Louise "extra merkwaardige move"

Hugo de Jonge noemt de corona-actie van een aantal influencers onverantwoord en gevaarlijk. Hij benoemt specifiek ook Famke Louise, van wie hij het "een extra merkwaardige move" vindt, omdat zij eerder dit jaar nog werd ingehuurd om de coronamaatregelen publiekelijk te steunen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Merkwaardige move"

De betaalde campagne waar Famke Louise aan meedeed, was bedoeld om jongeren erop te wijzen dat ze zich aan de basisregels moesten houden. Het bedrag dat zij hiervoor kreeg is niet bekend, wel gaat het om duizenden euro's. Minister De Jonge vindt het daarom een "extra merkwaardige move" dat Famke Louise zich nu heeft aangesloten bij de groep tegenstanders van de corona-aanpak van het kabinet.

"voortschrijdend inzicht"

In haar Instagram Stories reageert Famke Louise hier weer op door het "voortschrijdend inzicht" te noemen. "Hoe langer we leven in coronatijd in 2020, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat alle maatregelen en de gevolgen daarvan erger zijn dan de kwaal. Ik hoop dat iedereen zijn gezonde verstand gebruikt. Ongeacht wie mij betaalt voor campagnes, als ik het er niet meer mee eens ben, zeg ik dat gewoon. Dat heet vrijheid van meningsuiting."

in gesprek

De Jonge benadrukt de grote invloed van de BN'ers op jongeren. "Vragen stellen mag, kritisch blijven is hartstikke goed, maar dit is gevaarlijk." Binnenkort ontvangen de artiesten en influencers die deelnemen aan #ikdoenietmeermee een uitnodiging van De Jonge. "Ik wil graag met ze in gesprek, want hun boodschap is echt onverantwoord." Jetten zegt dinsdag op Twitter: "Betaal maar terug. Of liever: geef het aan een goed doel. #ikdoewelmee".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie